VitalDanza

biodanza.jpg

Naast haar praktijk Universal Health geeft Silvia ook regelmatig VitalDanza en Cranio Experience workshops, houdt ze vrouwenochtenden en geeft ze losse workshops over onder andere Kleur&Licht, massage, yoga etc.

Neemt u voor meer informatie eens een kijkje op www.vitaldanzanederland.nl

Wat is VitalDanza?

VitalDanza is gericht op het vergroten van onze levensvreugde, onze vitale en creatieve energie in het universum tot uitdrukking te laten komen.

Het doel van VitalDanza is niet een danser te worden. Het is een unieke benadering van dans dat gebaseerd is op een diepe verbinding met muziek, die ons in beweging brengt om onze gevoelens en leven volledig uit te drukken. Voor ons is dit de geest, de essentie, de sleutel van de dans. In VitalDanza wordt muziek gezien als een directe uitwerking op ons onbewuste. We kunnen dit ervaren in ons lichaam. Het is daar, in het diepste binnenste van ons leven, waar onze emoties voelbaar zijn en waar ze kunnen veranderen. Onze waarneming verandert. We ervaren dat we kunnen zijn zoals we werkelijk zijn en niet zoals andere mensen zeggen dat we zijn.

Tijdens de workshop van VitalDanza is de aanwezigheid van de groep essentieel. Dansen van affectieve communicatie en saamhorigheid zijn van groot belang voor de realisatie en uitwisseling van vitale energie.

In de workshop zullen we onze gedachten, ons voorstellingsvermogen, onze gevoelens, emoties en fysieke sensaties met elkaar in balans brengen. We maken een reis waarbij we de verschillende ervaringen die we als mensen kunnen opdoen, meenemen en op ons eigen leven van toepassing kunnen laten zijn. Aan de hand van deze levenservaringen, die van alle tijden zijn en voor alle mensen herkenbaar zijn, zullen we het enorme potentieel aan vitale kracht dat er in ons huist op een liefdevolle manier tot leven brengen en als een zaad doen uitgroeien tot de mooiste vruchten: het fruit der mensheid! Ongeacht in welk levensstadium we ons bevinden, zal dit ons helpen om volwassener en wijzer te worden en uit te groeien tot de beste versie van wie we werkelijk zijn.

We kunnen zeggen dat VitalDanza een meer hedendaagse, evenwichtige en dynamische versie in de vooruitzichten van lichaamsbewegingssystemen is. Dit is bereikt door de integratie van ongeveer 150 nieuwe oefeningen en dansen die zijn ontstaan uit de theorieën van Genealogy A Jodorowsky, Epigenetics, Biology of belief B. Liptton, Neuroscience, E. Punset, Family Constellation, Order of love, B. Helinger, Art and Education, Claudio Naranjo, Jane Huston, enz.

Bij de meerderheid van deze dansen word je uitgenodigd om op een, buitengewone en transformationele manier te dansen en bewegen op de creaties van Patricia Martello en haar echtgenoot Marcelo Di Matteo.

Voor wie is VitalDanza?

VitalDanza is voor iedereen geschikt die graag wil ervaren hoe je via het lichaam en beweging een ingang kan vinden tot meer levensenergie en levensvreugde. Of je nu jong, oud, ziek of gezond bent, het is voor iedereen mogelijk deel te nemen aan VitalDanza.

Wat kan VitalDanza voor mij betekenen?

Via VitalDanza kun je:

  • ervaren hoe je meer in contact kan komen met je centrum, je vitaliteit en levensvreugde
  • meer zelfvertrouwen ontwikkelen
  • je veilig voelen in het contact met anderen
  • leren ruimte in te nemen en grenzen aan te geven
  • een beter begrip krijgen van jezelf en anderen
  • het pad terugvinden naar je eigen kracht
  • negativiteit transformeren naar gezondheid, vitaliteit en plezier
  • de ruimte creeeren die nodig is voor genezing.

Door wie is VitalDanza opgericht?

Patricia Martello werd geboren in Buenos Aires, Argentinië, (in 1960) waar ze haar eerste studie deed in kunst, dans en bewegingsvorming. Als gevolg van haar talent en passie leidde ze al op haar twintigste groepen van mensen op zoek naar zelfexpressie en persoonlijke ontwikkeling. Verder studeerde Patricia integratieve gymnastiek en lichamelijke opvoeding, sjamanisme en theater. Ze studeerde Biodanza met psycholoog Rolando Toro en arts Mirta Schinini, waar ze. leraar en directeur geweest is van 5 scholen wereldwijd. Ze richtte de Biodanza vereniging in Argentinië op, en is de pionier van de Biodanza World Association.

Patricia zag de diepe behoeften in de moderne wereld, waar de menselijke creatieve energie zich wil ontvouwen in een nieuw bewustzijn van vitaal belang is. - Het is volgens Patricia belangrijk dat de integratie van het lichamelijke, geestelijke, emotionele en de ziel tot expressie mag komen voor het welzijn van het wezen.

Het doel van mijn werk is dat ik mensen wil laten zien dat het goed mogelijk is om een spiritueel bevredigend leven te leiden op een fysieke manier, waarbij het lichaam als een tempel is voor de energie van pure liefde, die door het hart naar buiten wil komen en niets anders dan gouden momenten wil creëren.

Het is ons geboorterecht om ons tijdens ons leven diep verankerd te voelen in ons lichaam en om tegelijkertijd de meest hoogstaande aspecten van ons zijn naar buiten te laten komen. Tijdens het dansen komt onze pure, universeel menselijke essentie naar boven in de creatie en transformatie van het hier en nu, waarbij het nieuwe bewustzijn van authentiek- en levend-zijn steeds groter wordt.

Dit is voor Patricia en haar echtgenoot Marcelo Di Mateo de aanleiding geweest om Vital Development op te richten Inmiddels hebben zij scholen en geven zij workshops in de volgende landen, Londen, Brighton (UK), Sligo (Ierland), Amsterdam (Nederland), Helsinki (Finland), Lesbos (Griekenland), Los Angeles (Verenigde Staten), Tokyo (Japan), Buenos Aires (Argentinië) en Pouso Alegre, Brasilia (Brazilië), Barcelona (Spanje), Hamburg, Bremen (Duitsland), Rimini (Italië), Shanghai (China), Moskou (Rusland), Parijs (Frankrijk), en Santiago (Chili).,

Ze woont in Londen met haar liefhebbende echtgenoot en partner, Marcelo Di Matteo, en hun twee kinderen.